MITÄ ON ENERGIAPARANTAMINEN?

Katso Antti Heikkilän haastattelu energiaparantamisesta

Mitä on energiaparantaminen ja miten voimme eri energiahoitomuodoilla hoitaa mieltä, kehoa, tunteita ja alitajuisia uskomuksiamme?

Energiaparantaminen ja energiahoidot ovat jännittävä maailma, josta on monenlaisia kokemuksia ja mielipiteitä. Monet ovat saaneet hoidoista tai niiden opiskelemisesta suurta apua tunteiden käsittelyyn ja tunnelukkojen avaamiseen, haitallisten alitajuisten uskomusten muuttamiseen, kehollisten vaivojen parantamiseen, sekä hyvien asioiden kuten itseluottamuksen, rakkauden ja suunnan löytämiseen ja vahvistamiseen elämässä.

 

Kuten fyysikko Johanna Blomqvist kirjoittaa kirjassaan Kvanttifysiikasta energiahoitoihin (Viisas Elämä, 2017), vaativat energiahoidot ja niihin uskominen yleensä omaa kokemusta aiheesta. Blomqvist päätyi Reiki-kursseille aiheesta julkaistujen mielenkiintoisten tieteellisten tutkimustulosten innostamana.  Samankaltainen oli myös oma tarinani, sillä enhän puolitoista vuotta sitten teknologia-alan myyntijohtajana tiennyt mitään energiahoitojen olemassaolosta. Tarvitsin kuitenkin kipeästi apua pahaksi äityneisiin niskan ja yläselän vaivoihin, jotka haittasivat elämääni. Työterveystutkimusten mukaan olin vakavaa stressiä lukuunottamatta täysin terve ja fysioterapeutti oli todennut että “en ole mikään notkein gepardi”. Myös ahdistus- ja masennusoireet sekä pelot ja riittämättömyyden tunne vaivasivat, joten oli aika etsiä jotain muuta. Näin webinaarin, jossa Suvi Bowellan kertoi haastattelussa, miten Clearing Toxic Emotions -tekniikalla saa vapautettua kehoon jumittunutta tunnekuormaa ja muutama viikko sen jälkeen tutkimusmatkani alkoikin Suvin hoitohuoneesta Kasarmikadulta. Ensimmäiset hoitokerrat haastoivat analyyttistä mieltäni ja maailmankuvaani, mutta keho kiitti ja olo, tunteet ja henkinen puoli paranivat kerta kerralta.

 

Energiahoidoissa on usein perusajatuksena, että hoitaja kytkeytyy tietoisen mielen sijaan vahvasti intuitioon, alitajuntaan ja hoitomuodosta riippuen johonkin korkeampaan tietoisuuteen tai pyyteettömän rakkauden tilaan. Löysin Suvin kautta omaksi kokemani ThetaHealing-hoitomuodon pariin tilanteessa, jossa elämä oli isossa muutoksessa. Kaipasin tunnetyöstämisen lisäksi työkalut myös mielen ja alitajuntani uudelleenopettamiseen, jotta ne voisivat tukea minua paremmin. Koin tämän minulle parhaaksi työkaluksi, sillä hoitomuodossa yhdistyvät kiehtovasti kognitiivinen terapia, parantaville ja tietoisuutta kasvattaville theta-aivotaajuksille avaava meditaatiotekniikka sekä energialla työskentely. Mielen ja alitajunnan tasolla tehdyt hoidot ja muutokset heijastuivat positiivisesti myös kehoon. Jumit alkoivat aueta, energia kiertää paremmin ja akupunktion ja joogan avustuksella aloin aidosti voida paremmin myös fyysisesti. Positiivista ThetaHealing-tekniikassa ja monissa muissa hoitomuodoissa on myös se, että hoitoa voi tehdä tehokkaasti myös itselle vaikkapa vaikeiden tunteiden tai rajoittavien ajatusten noustessa pintaan. Mahtavat kokemukset toisensa jälkeen ja suuret muutokset tunteiden, ajatusten ja kehoni ja mieleni hyvinvoinnin kohdalla vahvistivat pikkuhiljaa uskoani siihen, että tekniikka toimii, vaikken täysin vieläkään ymmärtänyt miten. Ja hienoushan on, ettei minun tarvinnut. Työskentely on intuitiivista ja omiin tunteisiin ja kokemuksiin pohjautuvaa, joten ennemminkin siinä päästetään irti turhasta, kuin opitaan uutta. Tykkään myös siitä miten hyvin hoidettava voi hallita hoitotilannetta, sillä itse päätämme, kuinka pitkälle haluamme mennä ja mitä haluamme vastaanottaa kussakin hoitosessiossa.

 

Olen sittemmin nähnyt läheltä, miten yksilöllistä kaikki on. Mikään ei toimi kaikille. Olen itse muutaman vuoden aikana kokeillut suurta määrää hoitajia ja hoitomuotoja jotta voisin ymmärtää niitä paremmin ja luoda oman näkemykseni asiasta. Näen erittäin tärkeänä sen, että oikean hoitomuodon lisäksi löytää itselleen sopivan hoitajan. Minulla on paljon myös huonoja kokemuksia erilaisista hoitajista ja hoitomuodoista. Kokemukseni pohjalta uskon nykyään vahvasti, että meille jokaiselle löytyy kyllä oikeat hoitomuodot ja auttajat, jos vain haluamme parantaa elämäntilannettamme. Vastaus voi ihmisestä ja tilanteesta riippuen olla perinteinen lääketiede, joku muu hoitomuoto tai näiden yhdistelmä. Ihmekuuria tai oikotietä onneen ei ole toistaiseksi löytynyt. Kuten mainostoimistoalalta joogiksi siirtynyt Tommi Kujala sanoi eräällä retriitillä: “On monta reittiä kasvuun ja paranemiseen. Tärkeintä olisi löytää itselle toimivat tavat ja opettajat ja sitoutua niihin, jotka kokee itselleen hyväksi, hyväksyen myös muiden polut.”
Kristiina Välimäki ja Antti Heikkilä
Healing and Artin Antti ja Kristiina tapasivat ThetaHealing-peruskurssilla Helmikuussa 2017 ja opettavat nykyään yhdessä ThetaHealing -peruskursseja.

 

Millaisessa tilanteessa löysin ThetaHealing-tekniikan alkuvuodesta 2017?
Elämässäni oli ulkoisilla mittareilla kaikki hyvin, mutta tunsin suurta ahdistusta ja onnettomuutta lähes kaikilla alueilla. Haastava johtamistyö sujui tulosten valossa erinomaisesti, mutta samalla stressasi ja imi voimat. Vanhempien avioero, tunnetasolla käsittelemätön veljen menettäminen ja äidin masennus loivat synkän varjon kaiken ylle, koin itseni ulkopuoliseksi kaikissa sosiaalisissa piireissäni, enkä ollut taaskaan onnistunut parisuhteessa rakastamani naisen kanssa (jälkeenpäin kyseenalaistan hieman oliko kyse sittenkään rakkaudesta, vai hainko itselleni pelastajaa). Kuten monesti aiemmin, sabotoin suhdetta ja työnsin hänet pois omien pelkojeni ja raskaiden tunteideni takia (voit lukea tästä tarkemmin kirjoituksessani “Kun tunteet sabotoivat suhteitamme”.)

 

Olin käynyt vaihtelevasti 10 vuotta kognitiivista terapiaa pikkuveljeni syövän ja kuoleman jälkeen. Se oli lisännyt tietoisuuttani ja ymmärrystäni minuun vaikuttavista tekijöistä ja kokemuksista sekä vapauttanut jollain tasolla olemaan aidommin oma itseni. Tunnetason ongelmat kuten ahdistus- ja masennusoireet sekä pelot ja riittämättömyyden ja huonouden tunne tuntuivat kuitenkin pahentuneen, eivätkä monet kokeilemani lääkkeet tuntuneet omalla kohdallani hyvältä vaihtoehdolta.

 

ThetaHealing-peruskurssille osallistuessani olin saanut ensimmäiset kokemukseni energiahoidoista ja niiden toimivuudesta omalla kohdallani. Dawn Clarkin kehittämällä Clearing Toxic Emotions-tekniikalla oli jo vapautettu isoja möykkyjä mm. kehoon varastoitua häpeää, riittämättömyyttä ja kokemusta siitä että olen muiden armoilla enkä kenellekään tärkeä. Mieleeni on jäänyt ikuisesti ne ensimmäiset kerrat, kun hoidon aikana vapautui joku iso tunnelukko tai sain päästettyä irti jostain pitkään patoamastani kuormasta ja annettua anteeksi sekä itselleni että toiselle. Tämä ja muutama erityisherkille tarkoitettu koulutus olivat saaneet ymmärtämään, miten menneisyyden kokemukset, muistot ja tilanteet, olivat varastoituneet energiakenttääni ja solutasolle. Suurin osa näistä oli tilanteita, joissa en ollut voinut tai uskaltanut ilmaista tai puolustaa itseäni ja tunteitani. Nämä käsittelemättömät muistot ja kokemukset sekä niihin liittyvät uskomukset imivät energiaani ja rajoittivat minua estäen elämästä ja toimimasta aidosti haluamallani tavalla.
ThetaHealing-maailmasta saatuja oivalluksia
Tunteemme, ajatuksemme ja reaktiomme ovat usein vain pintaraapaisu jostain syvemmästä. Oikeiden työkalujen avulla ne ovat herkullinen portti alitajunnan maailmaan, jossa pystyin melko nopeasti havaitsemaan perimmäisen syyn erilaisille ongelmilleni ja tunteilleni. Opin ongelmieni taustatekijöiden kumpuavan omien elämänkokemusteni lisäksi myös geneettisenä perintönä sukulaisiltani, esivanhemmiltani ja maamme historiasta. Tästä on kirjoittanut kattavasti mm. Pirkko Siltala “Taakkasiirtymä”-kirjassaan, sekä Mark Wolynn hienossa teoksessaan “It Didn’t Start With You”.

 

Opiskeltuani pitkään psykologiaa, filosofiaa ja erilaisia itseni kehittämisen ja auttamisen keinoja oli hienoa huomata, miten helppoa ThetaHealing-tekniikalla oli löytää juurisyitä mm. onnellisuuttani ja mielenrauhaani estäville asioille ja vapauttaa niitä. Hienoa oli myös, miten itsetietoisuus lisääntyi, intuitio vahvistui ja pystyin tehokkaasti opettamaan alitajuntaani uudestaan luodakseni sellaista nykyhetkeä ja tulevaisuutta, jossa tietoinen mieleni ja alitajuntani löysivät yhteisen sävelen ja sitä kautta myös tunne-elämä parani tasaisen varmasti. Opin pikkuhiljaa arvostamaan ja jopa rakastamaan itseäni. Kuten kaikessa muussakin, myös energiahoidoissa eri ihmisten kokemukset tietysti vaihtelevat ja mikään yksi tekniikka ei toimi kaikille, joten jokaisen on itse löydettävä itselleen toimivat työkalut.

 

Nopeasti aloin hoitaa ja valmentaa myös muita, jolloin heikkouksina pitämäni erityisherkkyys ja empatia kääntyivätkin mahtaviksi kyvyiksi auttaa kanssaihmisiä tunnetason ja eri elämän alueiden ongelmissa, esimerkiksi ihmissuhteiden rintamalla. On ollut kiinnostavaa ja lämmittävää kuulla, miten nopeasti alitajunnan tasolla ja energeettisesti tehty työ on näkynyt konkreettisina muutoksina muiden elämässä.

 

Energiaparantaja Antti Heikkilä
Helmikuussa 2018, suoritettuani jatko-opintoja Ranskassa ja Yhdysvalloissa, minut kutsuttiin Floridaan valmentamaan ihmissuhteiden kehittämiseen liittyviä syventäviä kursseja. Oma tunne-elämä ja suhde itseeni oli vuodessa kehittynyt valtavasti. Päällimmäinen tunne on kiitollisuus kaikesta kokemastani.
Asiakkailta ja valmennettavilta kuultua:
Kiitos Antti ihan mielettömän vaikuttavasta hoitosessiosta. Se vapautti minussa monia vanhoja syviä juttuja, jotka saivat tuntemaan että elämästäni puuttui aina jotain. Uskomatonta on se, että hoidon jälkeen elämääni on tipahdellut runsautta kuin taivaan lahjana – mm. voitin elämäni ensimmäisen kerran arpajaisissa kirjan, joka auttaa minua työssäni.  – Tanja 44 v.

 

Lämmin kiitos valmennuksesta, joka oli parasta mitä saattoi tähän saumaan kuvitella ja yli. Ohjelma oli upea ja nerokas. Kiitokset vielä koosteesta, jota saattaa olla hauska tutkailla ajan kuluessa. Todellakin on hyvä jatkaa entistä ehommin ja paremmissa energioissa! -Matti, 35 v.

 

Mikä motivoi opettamaan energiaparantamista ja tunne-elämän sekä itsetietoisuuden kehittämistä?
Pelot, käsittelemättömät traumat, rajoittavat uskomukset ja perityt sekä opitut mallit ovat usein yksi suurimpia esteitä sille elämälle, jota haluaisimme elää. Taistelen itse näiden kanssa jatkuvasti. On ollut pelottavaa alkaa julkisesti puhua jostain sellaisesta, joka herättää läheisissäkin ihmisissä paljon mielipiteitä sekä puolesta että vastaan. Olen joutunut hyväksymään sen, etten voi miellyttää kaikkia ja että ammattinimikkeeni kerää puoleensa oudoksuvia katseita. Eräs asiakkaani totesi kerran pitäneensä minua nettisivujen perusteella täytenä puoskarina, mutta tuli silti ja oli tyytyväinen 😀 Suurin pelkoni on kai ollut se, ettei minua hyväksytä sellaisena kuin olen.

 

Pikkuhiljaa olen kuitenkin vapautunut omaksi itsekseni. Tällainen minä olen. Energiahoitaminen ja ThetaHealing-tekniikan valmentaminen on selkeästi alue, jossa minulla on paljon annettavaa muille. Olen tehnyt reilussa vuodessa jyrkän siirtymän analyyttisestä kauppatieteiden ja johtamisen maailmasta paljon intuitiivisempaan suuntaan, jossa se, minkä uskon todeksi määrittyy pitkälti omien kokemusteni ja tunteideni perusteella. Toimivaksi todettujen oppien ja tekniikoiden jakaminen muille on  saanut aikaan niin paljon hyvää, että se on motivoinut käsittelemään omat ja solutasolla piilleet historialliset pelot ja rajoitteet, jotta voisin julkisesti tätä tehdä. Tässä tapauksessa suutarin lapsella on siis kengät, koska ilman jatkuvaa itseni ja omien tunteideni ja rajojeni parissa työskentelemistä en nyt tätäkään kirjoitusta julkaisisi. En voi enkä halua jakaa tai opettaa mitään sellaista, mitä en ole itse kokenut toimivaksi. Vielä omaa kokemusta tärkeämpinä motivaation lähteitä polullani ovat olleet valmennettavien ja hoidettavien kokemukset.

 

Olo on tapaamisemme jälkeen tosi loistava! Paljon on tullut tilaa ja universumi kyllä vie jatkuvasti kohti mitä upeampia juttuja. Tartuin tänään monien vuosien tauon jälkeen kynään ja kirjoitin. Isoja juttuja! Nähdään ensi viikolla! En (oikeesti) malta odottaa mihin tää elo vie ja mitä tulee tapahtumaan jo ennen sitä. Perhosia vatsassa 🙂 -Essi

 

Lapani aukesi sen oivalluksen ansiosta,että ulkopuolisuuden tunnehan siellä oli, suurkiitos sen vapautumisesta<3. Olen yrittänyt avata lapaa fysiatrin, fysioterapeutin, kiropraktikon, osteopaatin, joogan, Tre:n, vyöhyketerapia ja personal trainerin avulla:) – Ona

 

Mitä ThetaHealing-tekniikalla voi tehdä?
Jälleen kerran kaikki on todella yksilöllistä. Meillä kaikilla on erilainen suhde intuitioomme ja tunteisiimme sekä tapaamme hahmottaa maailmaa. Tämä kaikki vaikuttaa vahvasti siihen, mikä toimii meille. Suurimmat välittömät hyödyt omalla ja valmennettavieni sekä asiakkaideni kohdalla ovat meditaatiotekniikan kautta saavutettava mielenrauha ja selkeys sekä tietoisuuden lisääntyminen. Pääsemällä käsiksi alitajuntaamme, voimme selvittää tunnelukkojemme ja ongelmiemme taustalla olevat tekijät ja löytää ratkaisut niihin sekä mielen että tunteidemme tasolla. Usein jo tietoiseksi tuleminen voi olla ratkaisu moniin ongelmiimme, kuten Ekhart Tollekin opettaa.

 

Energiahoidoilla voimme hoitaa itsemme lisäksi myös muita, sekä ihmisiä että eläimiä. Mielemme onkin usein suurin rajoittaja tai mahdollistaja sille, miten näitä tekniikoita voi hyödyntää. Itse keskityn eniten työssäni auttamaan tunnetason ongelmien kuten tunnelukkojen ja vaikeiden tunteiden hoitamisessa, elämän suunnan ja merkityksen löytämisessä, ihmissuhteiden ja omien rajojen kehittämisessä sekä arvostuksen ja rakkauden lisäämisessä itseä ja muita kohtaan.

 

Oppilaani ovat rikastuttaneet elämääni valtavasti ja laajentaneet käsitystäni siitä, mitä tekniikalla voi tehdä. He hyödyntävät ThetaHealing-tekniikkaa sekä muita hoitomuotoja mm. sairaanhoitajina, yoga-ohjaajina, psykologeina, opettajina, luonto-oppaina, myynnin ja markkinoinnin ammattilaisina, johtajina ja erilaisina ihmisten auttajina. Esimerkiksi suurissa elämänmuutoksissa ja niihin liittyvissä peloissa ThetaHealing on oivallinen apukeino helpottamaan mm. uramuutoksia, eroprosesseja, irti päästämistä ja elämässä etenemistä.

 

Varmin keino selvittää, miten tekniikat kuten ThetaHealing sinun kohdallasi toimivat, on kokeilla rohkeasti! Minulle on toisen ihmisen kanssa työskennellessäni tärkeää, että hän hallitsee ja rytmittää aina itse hoitotilannetta ja päättää, mitä haluaa käsitellä ja miten. Turvallisuus, lempeys, aitous ja hyväksyntä ovat arvoja joita pyrin tuomaan hoitoihini ja valmennuksiini.

 

Tule kokeilemaan tai oppimaan:

Tapahtumat, meditaatioillat ja kurssit:

Järjestämme Healing and Art -tiimin voimin kursseja, workshoppeja ja meditaatioiltoja, joissa käsittelemme erilaisia teemoja kuten luottamusta, rakkautta, terveitä rajoja ja kommunikaatiota ihmissuhteissa sekä tunteiden ja tunnelukkojen käsittelemistä. Hyödynnämme näissä valmentajista riippuen eri tekniikoita ja hoitomuotoja. Löydät lisätietoa kurssikalenteristamme.

 

Lue lisää:

 

Kirjoittaja: 

Antti Heikkilä - thetahealing valmentaja - tunteet, rakkaus ja ihmissuhteet

Antti Heikkilä on energiaparantaja ja ThetaHealing-valmentaja. Voit lukea lisää Antista valmentajat-sivullamme.

Lähteet: