Lomailevien lasten taajuuksilla

Lomailevien lasten taajuuksilla / Antti Quanta

 

Muistatko sinä, millaista oli olla lapsi kesälomalla? Kun tuntui, että on loputtomasti aikaa ja mahdollisuuksia? Kun tylsinä alkaneet päivät muuttuivat suuriksi seikkailuiksi?

Kesäloma on alkanut. Sen voi heti aistia taloudessa, jossa asuu kolme eri ikäistä lasta. Yhtäkkiä kaikessa tekemisessä vallitsee rentouden ja vapauden tila, josta aikuisenakin suuresti nauttii. On laulua, naurua, aamu- ja iltajumppia sekä luovia leikkejä.

Ero viime viikon tunnelmaan on jopa hämmästyttävä.

Stressi on kadonnut ja vapaus astunut tilalle.


Mistä tämä johtuu? Tutkitaanpa asiaa aivotaajuuksien näkökulmasta.


Theta  ja alpha -taajuudet – Lapsuus, lomailu, rentous, luovuus ja yhteys maailmankaikkeuteen

Tutkijoiden mukaan noin 2-6 vuotiaina elämme theta-aivotaajuuksilla, joka vastaa luonnon luonnollista värähtelytaajuutta. Maapallomme luonnollista värähtelyä kutsutaan Schumann -aalloiksi niitä tutkineen fyysikon Otto Schumannin mukaan. Niiden taajuus on sama kuin se, jolla ihmisaivot ovat korkeilla theta -taajuuksilla (katso lähteet kirjoituksen lopusta).

Toisin sanoen theta- ja alpha- taajuuksilla olemme harmoniassa planeettamme, maailmankaikkeuden ja tämän hetken kanssa.

Silloin olemme turvassa rauhan ja vapauden tilassa. Ei ole mitään huolittavaa, jolloin voi pysähtyä tämän hetken ja kaiken tässä hetkessä olevan äärelle.

Sen vuoksi uskonkin, että hiekkakakun, kepin tai kiven äärellä ollessaan lapsella on yhteys kaikkeen siihen rakkauteen ja viisauteen, mitä hän siinä hetkessä tarvitsee. Kaikkeus ja niin kutsuttu alkutieto puhuu hänelle vahvasti niiden kautta. Tuntuu, haisee ja maistuu lomalta.

Tätä samaa viisautta Maailma lapsen silmin -verkkokurssin luonut Kristiina sekä vieraat Helmiina ja Akusti kuvailevat seuraavalla lapsen tietoa pohtivalla videopätkällä:


Katso lisää: www.healingandart.net/maailma-lapsen-silmin


Palataanpa lomaileviin lapsiin

Pieni, alle kouluikäinen lapsi on siis toisin sanoen vapaa ajasta ja paikasta sekä muista aikatauluista ja rajoitteista. Myös vanhemman lapsen tai aikuisen on lomalla taas helpompi löytää tuo sanoinkuvaamaton yhteys kaikkeen ympäröivään, joka pienillä lapsilla jo on.

Entä sitten vanhemmat lapset ja aikuiset? Mihin tuo rauhan ja yhteyden tila katoaa?

 

Beta -taajuus – Oppiminen, kognitiivinen toiminta, kommunikaatio

Kun kasvamme, aloitamme koulun ja alamme kehittää tietoista mieltämme, siirrymme alpha  ja beta -aivotaajuuksille. Silloin alamme järkeistää ja muodostaa mielemme malleja ja uskomuksiamme maailmasta. Tämä on tärkeää, jotta opimme toimimaan yhteisössämme, yhteiskunnassamme ja tässä maailmassa muiden ihmisten kanssa.

Esimerkiksi lukeminen, kirjoittaminen ja muu kommunikointi tapahtuu beta -taajuuksilla ja mahdollistaa ihmisten välisen kommunikaation, analysoinnin ja ajattelemisen ja yhteistyön monin muin tavoin.

Joskus saatamme kuitenkin alkaa viettää liikaa aikaa korkeilla beta -taajuuksilla. Esimerkiksi jatkuva stressi koulutehtävistä tai töistä saa aikaan sen, ettemme palaudu. Tällöin unohdamme oman luonnollisen olotilamme ja luontoyhteytemme. Mielemme juoksee jatkuvassa oravanpyörässä.

Jos unohdumme beta -taajuuksille, mielemme juoksee jatkuvassa oravanpyörässä. Tällöin unohdamme luonnollisen olotilamme ja luontoyhteytemme.

Monien vanhempien kokemus onkin, että pienet lapset auttavat heitä palauttamaan itsensä taas läsnäolon, rauhan ja elämästä iloitsemisen tilaan. Lomalla vielä vahvemmin.

Maailma lapsen silmin verkkokurssi Healing and Art

PARANTAVA, PALAUTTAVA LOMA.

Kesälomalla vanhemmatkin lapset ja aikuiset pääsevät rauhoittamaan mieltään, jolloin palaudumme elämään taas luovemmilla ja vapaammilla alpha ja theta -taajuuksilla.

Silloin pääsemme hyödyntämään kaikkea oppimaamme ja tutkimaan maailmaa rennommasta, auki olevasta tilasta käsin. Maailmankaikkeus näyttää taas kauniilta paikalta täynnä mahdollisuuksia.

Theta -taajuuksilla maailmankaikkeus näyttää taas kauniilta paikalta, täynnä mahdollisuuksia!

Koenkin tärkeäksi, että ihmisenä opimme yhdistämään kaikki nämä tärkeät taajuudet ja luomaan tasapainon niiden välillä. Näin voimme aikuisena elää rennon luovaa ja inspiroituneen vapaata elämää, sekä lomalla että arjessamme.

Tällöin mekin voimme taas kuulla maailmankaikkeuden kuiskauksia, nauttia kaikesta luodusta ja nähdä ilo ja kauneus ympärillämme.

Tätä Kristiina opettaa Maailma lapsen silmin -verkkokurssillaan. Jotta me aikuiset ja lapset voisimme yhdessä ihastella, ihmetellä ja kokea tätä kaunista maailmaa, on meidän ymmärrettävä aivotaajuuksia ja ympäristömme vaikutusta niihin! Theta -taajuudella voimme nimittäin myös vapauttaa niitä opittuja ja perittyjä rajoitteita ja tunnetaakkoja, jotka estävät meitä kokemasta elämää tässä hetkessä ja näkemästä mahdollisuuksia ympärillämme.


Kristiinan verkkokurssilla tutkitaan, miten lasten tutkiminen ja tukeminen auttaa meitä aikuisinakin näkemään mahdollisuudet ympärillämme.


TAVOITTEENA IKUINEN LOMA!

Sanoin serkulleni kerran, että tavoitteenani on ikuinen loma. Hän katsoi minua huvittuneena. Ymmärsimme asian ehkä eri tavalla.

Minulle ikuinen loma tarkoittaa rauhaa ja vapautta mielen ja tunteiden tasolla jokapäiväisessä elämässäni, sekä arjessa että lomalla. Haluan elää ja kokea stressaamatta turhista, tietäen ja tuntien että kaikki on hyvin. Asun rakastavassa maailmankaikkeudessa ja voin toteuttaa itseäni tässä hetkessä haluamallani tavalla.

Tämä on se tapa, jolla suurin osa pienistä ja lomalla olevista lapsista elää ihan luontaisesti.

TERVETULOA TUTKIMAAN MAAILMAA TAAS LAPSEN SILMIN!

Kutsummekin sinut tutkimaan tarkemmin maailmaa lapsen silmin:

www.healingandart.net/maailma-lapsen-silmin

– – –

LÄHTEET:

  • Orekhovaa, E.V., StroganovabI, T.A., Posikerab. N. & Elama, M. (2006) EEG theta rhythm in infants and preschool children. In Clinical Neurophysiology. Volume 117, Issue 5, 1047-1062.
  • Dispenza, J. (2018) Luo itsesi uudelleen. Opas mielen rajoitteiden purkamiseen. Viisas elämä.
  • Viljamaa, E. (2012) Lasten tiedon äärellä. Äidin ja lasten kerronnallisia kohtaamisia kotona. Acta Universitatis Ouluensis. Juvenes Print. Tampere. http://jultika.oulu.fi/files/isbn9789514299940.pdf

– – – –


KIRJOITTAJA: ANTTI QUANTA


Antti Heikkilä Thetahealing valmentaja

Antti Quanta on läsnäoloon, tietoisuuden kasvattamiseen, itsensä johtamiseen ja tunne-elämän parantamiseen erikoistunut meditaatiovalmentaja ja ThetaHealing -menetelmän kehittäjä Vianna Stibalin sertifioima ThetaHealing -instructor. Anttia inspiroi mahdollisuus tuoda lisää iloa, vapautta, hyväksyntää, avoimuutta, luovuutta, rehellisyyttä ja rakkautta elämääsi.
Lue lisää Antista: healingandart.net/anttiquanta

Maailma lapsen silmin -verkkokurssi: www.healingandart.net/maailma-lapsen-silmin

Lisää Antti Quantasta: healingandart.net/anttiquanta

Instagram: @healingandartsuomi@anttiquanta

Facebook: @healingandartsuomi,  @anttiquanta

 

Vastaa